Sozopol

Sozopol

Things to do - general

Sozopol este una dintre cele mai frumoase statiuni bulgare de la malul Marii Negre, situata la 34 km sud de Burgas. Sozopol ofera o combinatie de arhitectura de stil vechi, cu strazi pietruite si numeroase restaurante si cafenele.

Orasul este impartit in doua: Orasul Nou si Orasul Vechi, cu ruine, in care accesul cu masina este limitat si care este foarte interesant de vizitat, reprezentand unul dintre cele mai vechi orase ale Bulgariei (fondat in 610 de greci), cu multe case de lemn si fundatii de piatra, unele dintre ele fiind transformate in monumente culturale. Apolonia Pontica, cum era numit orasul in trecut, are ca emblema ancora.

Despre plajele orasului Sozopol se poate spune ca sunt garantia unui concediu placut. Sozopol, cel mai popular oras-statiune din sudul litoralului bulgar, ofera turistilor 2 plaje: Centrala  si Harmani. Aici se desfasoara si foarte multe activitati sportive ca windsurfingul sau kitesurfingul. Tot in aceasta se afla si o scoala de scufundari, unde exista instructori specializati ce va pot oferi cursuri la finalul carora va pot elibera un brevet de scufundator. Cat despre echipamentele necesare acestor activitati, se pot inchiria direct de la centrele aferente.

Daca ajungeti in Sozopol, va recomandam sa admirati cele peste 40 de case declarate monumente nationale ale culturii bulgare, protejate de UNESCO si, de asemenea, sa vizitati bisericile “Fecioarei Maria”, “Sf. Gheorghe”, capela “Sf. Zosim”.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.