Pamporovo-Chepelare

Pamporovo-Chepelare

Things to do - general

Statiunea Pamporovo este situata in inima muntelui Rodopi – muntele miticului cantaret Orfeu –, fiind o statiune moderna de schi, cea mai sudica statiune de acest fel din Europa. Daca mergeti din Bucuresti pana la Pamporovo (prin Giurgiu/ Veliko Tarnovo/ Stara Zagora) veti avea de parcurs circa 455 km, iar din Constanta circa 570 km.

Statiunea este localizata la 1650 m altitudine, la poalele varfului Snejanka (1926 m altitudine), are un climat aparte, cu ierni blande si aproximativ 120 de zile insorite de-a lungul intregului sezon de ski. Sezonul incepe la jumatatea lunii decembrie si se termina la jumatatea lunii aprilie.

Particularitatile si profilul muntilor din aceasta zona fac din Pamporovo o destinatie perfecta pentru incepatori, chiar daca exista si partii pentru avansati, iar pentru schiorii experti exista si partii de slalom urias, avand si o partie extrem de dificila denumita “Zidul”. De asemenea, aici au loc competitii internationale de ski si gasim numeroase piste potrivite pentru iubitorii de freestyle si snowboard. Este construit si un half-pipe lung 150 m, iar inaltimea peretilor este de 3 m.

Partiile insumeaza nu mai putin de 34 de km, iar telescaunele si telecabinele au o capacitate de 8500 persoane pe ora. Scolile pentru schi din Pamporovo sunt unele dintre cele mai bune din Europa, avand instructori de ski cu inalta calificare.

O importanta statiune de schi in apropiere de Pamporovo este Chepelare. Aceasta se afla la doar 10 km si se mandreste cu cea mai lunga partie de ski din Bulgaria. Orasul este inconjurat de paduri de conifere, pajisti verzi, iar in timpul iernii de partiile de ski, toate acestea facandu-l un loc perfect pentru relaxarea completa.

O noua telecabina care poate transporta 2000 persoane pe ora leaga orasul de partia Mechi Chal in doar 9 minute, la o distanta de 2700 m. Exista, de asemenea, si teleschiuri mai mici. Partiile sunt deschise din decembrie pana in aprilie, in functie de zapada. Chiar in centrul statiunii se afla o partie pentru copii si incepatori.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

Revelion 2016 Pamporovo

Revelion 2016 Pamporovo

Pamporovo-Chepelare
Ultimele locuri pentru Revelion 2016! Localizare: The Stream Resort 3* se afla la aproximativ 800 m Detalii

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.