Obzor

Obzor

Things to do - general

Prima statiune, care face parte dintre statiunile sudice ale litoralului bulgaresc, este Obzor. Pentru o localizare mai buna, se afla la jumatatea distantei dinte Varna si Burgas, intr-un cadru natural mirific – padurile muntilor Stara Planina, pe o parte a statiunii, si albia raului Dvoynitsa, pe partea cealalta.

Statiunea se afla la o altitudine de 65 m si a functionat de-a lungul timpului ca centru comercial si fortareata maritima. Ramasitele vechiului oras, numit de catre greci „Heliopolis” (Orasul Soarelui), se gasesc astazi intr-un mic parc, plin de coloane si fragmente de statui antice si ruine ale unui templu roman dedicat lui Jupiter.

Statiunea Obzor este foarte populara in randul familiilor cu copii mici, datorita climei placute, nisipului fin, marea limpede si intrarea lina in apa. Obzor dispune de hoteluri moderne, dotate cu toate facilitatile necesare unui sejur de lux in Bulgaria, majoritatea hotelurilor fiind pe plaja. Este renumita, de asemenea, si pentru calitatea vinului produs, restaurantele intime, tavernele cu specific pescaresc si terasele de pe malul Marii Negre

Imprejurimile sunt pline de surprize. Micuta statiune Byala, o fosta colonie greceasca, detine cateva ancore, gasite pe plaja, ancore ce dateaza din secolul al VI-lea i.Hr. Turistii mai pot vizita Capul Emine, unde se gaseste unul dintre cele 6 faruri aflate la Marea Neagra.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.