Kavarna

Kavarna

Things to do - general

Kavarna este un mic oras amplasat la tarmul Marii Negre si la o distanta de cel mult 35-40 de km de granita cu tara noastra, precum si la doar 30 de km de statiunea Nisipurile de Aur sau de  Albena. Datorita investiilor facute pana in prezent, Kavarna dispune de un port pentru ambarcatiuni mai mici, iar momentan alte doua se afla in constructie pentru a permite accesul yacht-urilor si a ambarcatiunilor mai mari.

Statiunea are un mare avantaj pe care-l ofera turistilor: pe langa faptul ca este linistit si intim, este si o destinatie turistica atractiva din punct de vedere financiar in comparatie cu altele. In aceasta regiune se afla una dintre cele mai spectaculoase creatii ale naturii, materializata sub forma locului Capul Kaliakra. Acesta este o intindere de piatra in interiorul marii, ce se intinde pe aproximativ 2 km si inalta de peste 60 de metri, oferind posibilitatea unor fotografii si a unor peisaje de neuitat.

Plajele contribuie si ele la intimitatea Kavarnei deoarece sunt mici si inconjurate de diguri. Contrar faptului ca este o statiune mica, Kavarna a primit titlul de Capitala Rock a Bulgariei datorita numeroaselor trupe faimoase ce s-au perindat pe aici: Scorpions, Deep Purple, Motorhead s.a.

Este una dintre cele mai ieftine destinatii de litoral ale Bulgariei. Printre atractiile turistice ale zonei, amintim dealul Chirakman, unde pot fi vazute ruinele unui oras roman si a unor orase medievale, precum Capul Kaliakra, mentionat anterior, cu privelisti care care iti taie rasuflarea, dar si statiunile Albena si Nisipurile de Aur cu care se invecineaza.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.