Borovets

Borovets

Things to do - general

Borovets este a doua cea mai mare statiune montana din Bulgaria, chiar daca a aparut inaintea statiunilor Bansko si Pamporovo. Borovets este o statiune mai linistita decat Bansko, dar la fel de spectaculoasa. La Borovets se poate schia chiar si la 2600 m altitudine (ca la Bansko), reamintind ca cel mai inalt varf muntos romanesc, varful Moldoveanu, are altitudinea de 2 544 m.

Dotarile moderne, peisajele magnifice, partiile foarte bune de schi precum si aerul montan pur va vor asigura un concediu foarte placut in Borovets. Clima este favorabila practicarii sporturilor de iarna, iernile sunt in general blande, iar sezonul tine de la mijlocul lunii decembrie pana in luna aprilie.

Cunoscuta inca din 1896, Borovets este astazi una dintre cele mai moderne si populare statiuni din Bulgaria datorita partiilor sale si conditiilor foarte bune pentru practicarea diferitelor sporturi de iarna: schi, snowboarding, biatlon, cross-country sau sarituri. Este situata pe coastele nordice ale muntilor Mousala, la est de Rila. Asezata la 1390 m altitudine printre padurile de pin, aceasta statiune este un loc foarte bun pentru relaxare si recreere.

Mii de iubitori ai sporturilor alpine, atat din Bulgaria, cat si din alte tari sunt atrasi de excelentele dotari ale partiilor din Borovets. Are un domeniu de schi de la 1337 m pana la 2550 m, care cuprinde 23 de partii (4 – incepatori, 6 – intermediari, 9 – avansati, 4 – experti.), o telegondola de 6 locuri, 4 telescaune de 4 locuri si 10 teleskiuri. Partiile au o lungime totala de 58 de km, cea mai lungă partie de ski intinzandu-se pe 12 km, iar partiile de cross-country  o lungime de 35 km.

Statiunea in sine gazduieste in mod regulat mai multe competitii sportive specifice sezonului de iarna. De exemplu, Borovets a gazduit de doua ori concursul Cupa Mondiala de Ski Alpin, iar in ceea ce priveste pistele pentru biathlon – cea din Borovets este una dintre cele mai bune din Europa. Cele mai bune zone pentru schiat sunt cele situate la mai putin de 2500 m altitudine si cele care trec pe sub traseul telecabinei.

De asemenea, scoala de schi din Borovets este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din Bulgaria, unde instructorii de schi sunt fosti schiori profesionisti, cu totii vorbitori de limbi de circulatie internationala.

In lucru, va rugam folositi butonul Solicita oferta.

Revelion la Schi - Bulgaria

Revelion la Schi - Bulgaria

Borovets
Incepe noul an intr-o destinatie plina de aventura!  Trimite o Solicitare si afla mai multe de la un Detalii

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.